Azeb'i Dilşad Tatlısı Tarifi
- 6 Kaşık Şeker
- 6 Kaşık İrmik
- 3 Bardak Süt
- 1 Paket Vanilya
- Bunların hepsini bir tencereye koyuyoruz.Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.(yaklaşık 30 Dk.)
Kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra üzerine "1 Paket Krem Şanti" döküyoruz.Büyük bir tepsiye "2 yada 3 paket Hindistan Cevizi" döküyoruz ve onu tepsiye yayıyoruz.Hazırladığımız bu karışımı elimizle yuvarlayıp küçük toplar halinde tepside biraz gezdirdikten sonra diziyoruz.Üzerlerine "birer fındık" koyuyoruz.Daha sonra tepsimizi "6-8 saat" kadar buzdolabında bekletiyoruz.Tatlımız artık hazır...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder