Simülasyonun Bir Açığı Var Mı?
Var ise nerede ve biz nasıl ulaşacağız? Bunlar tamemen benim şahsi fikirlerim, kesin olarak vardır ya da yoktur diyemeyiz ve demiyoruz da. Bu metinleri birer günce olarak düşünebilirsiniz. Konumuza dönecek olursak, bu sanal gerçekliğin bir açığı ya da bir sonu var mı, var ise nerede?
Bir önceki yazımda simülasyon teorisinin gerçek olup olmadığını konuşmuştuk. Bu yazıda ise "eğer gerçek ise ne olur?" diye düşünecek ve sanki gerçekmiş gibi üzerinde konuşacağız. Demiştim ya aslında eğer yani ingilizce anlamıyla "if", aslında programcılıkta olduğu kadar gerçek hayatta da işimize çok yarayabilir. Eğer şöyle olursa bu olur, olmazsa bu olur gibi. Nasıl ki elektrik, elektronik, bilgisayar sistemleri, donanımlar, uzay sistemleri vs. daha birçok elektrik ve bilgisayar destekli program ve sistem tek bir şeye dayanır ve bunun üzerine kuruludur; "1 ve 0". Evet 1 ve 0, 1 vardır 0 yoktur. Bir karakterin doldurduğu alan 1'dir, doldurmadığı alan 0'dır. Hayatı da programlanmış bir sanal gerçeklik olarak düşünecek olursak, bu hayatın da 1 ve 0'ları vardır ve haliyle programlanmış karakterler ve o karakterlere verilmiş görevler vardır.
Şöyle başımızı bir saniyeliğine kaldırıp etrafa baktığımız zaman tüm insanların sürekli bir şeyler ile meşgul olduğunu, hep bir şeyler peşinde olduğunu görürüz. A kişisi derslerine çalışır, B kişisi işe gitmek için evden çıkar, C kişisi o ayakkabıyı nasıl alacağını hayal eder gibi. Kısacası herkes hep bu dünya hakkında düşünür fakat kimse bir tık ilerisini düşünmez (genelleme yapacak olursak). Normal olan da budur aslında, simülasyon öyle güzel programlanmıştır ki, insan ihtiyaçları doğrultusunda yaşamını sürdürürken böyle konulara ayıracak vakit ya da istek bulamaz. Hatta bunları deli saçması olarak görür. Aslında kutsal kitaplarda bize verilmiş bir çok mesaj vardır bu konu hakkında.
Benim şahsi fikrim, bu simülasyonun bir açığı var ise bunu yalnızca düşünerek bulabiliriz, bir yerlerde arayarak değil. Yani bize verilmiş en büyük yardımcı (ipucu) beynimizdir. Beynimizi ve hayal gücümüzü kullanarak bir şeyler bulabiliriz. fakat küçük bir uyarı. Bunları yapmaya başladığınız zaman program otomatik olarak sizi durdurmaya çalışır. Ve bu her zaman işe yarar. Şöyle işliyor durdurma protokolü; beyin sinyalleri ile ne zaman farklı frekansta sinyal gönderirse program o kişinin bağlı olduğu gerçekliğe bir uyarıcı gönderir (bu uyarıcı iyi ya da kötü olabilir) ve bir bakmışsınız bunları düşünmeyi çoktan terk etmişsiniz ve eski günlük alışkanlıklara geri dönmüşsünüz. Okuduğunuz için teşekkür ederim, bilimle kalın, hoşçakalın :D...
X-1
resim: https://media0.giphy.com/media/H5BEIb7Ywzo5oinnro/giphy.gif
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder